Najnovije vijesti

Najnovija dešavanja u Centru i oko njega ...

XVIII.generacija maturanata

kape gore

Dodjela diploma XVIII. generaciji maturanata.

Dana 18. lipnja 2015. godine u 11:00 sati u amfiteatru KŠC-a upriličena je svečana dodjela diploma maturantima Opće gimnazije. Prije samog čina dodjele diploma, maturanti su u svečanim odorama prošli kroz uži centar grada do Kapije, gdje su položili vijence i cvijeće u spomen poginulim mladima grada Tuzle.

 

 

Opširnije...

19. BHOI natjecanje

ekipa

19.BHOI natjecanje u informatici je donijelo još jedan veliki rezultat za Azura Djonlagića: u izuzetno jakoj konkurenciji je osvojio 5. mjesto uz direktan plasman u BIH tim za informatičku olimpijadu.

Opširnije...

Natječaj

kscUpravno vijeće Zaklade „Za mudrost i plemenitost - Pro sapientia et clementia“ Sarajevo,

raspisuje natječaj za dodjelu stipendija u školskoj 2014./15.godini.

Obrasci za prijavu se mogu preuzeti ovdje.

 

 

 

 

XVIII.generacija

KSCMaturalna večer XVII.generacije 

XVIII. generacija maturanata Opće gimnazije KŠC Sv.Franjo iz Tuzle je sinoć imala svoju maturalnu zabavu u hotelu Tuzla.

 

Opširnije...

Dan materinskoga jezika

dani materinskog jezika 2014.

Dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. 

 

UNESCO je 1999. godine na 30. zasjedanju Glavne skupštine, na prijedlog Bangladeša, proglasio dan 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika. Važnost toga dana potvrđena je godine 2001. aklamacijom na 31. glavnoj skupštini. Tada je usvojena Deklaracija o kulturnoj različitosti, gdje u 5. članu piše: "...svakoj se osobi mora omogućiti izražavanje i stvaranje djela na jeziku koji izabere, posebice na materinskome jeziku...„
Imajući to u vidu, priredili smo 20. veljače u amfiteatru našega Centra jedan kratki vremeplov kroz bogatu tradiciju hrvatskoga jezika na bosanskohercegovačkom prostoru. Uz prigodan program koji je pratio književno stvaralaštvo franjevaca, suputnika bosanske povijesti, mogla se pogledati i izložba glagoljičnih i bosaničnih slova te Valunska ploča, najstariji nadgrobni spomenik pisan glagoljicom, prvim hrvatskim pismom.