Najnovije vijesti

Najnovija dešavanja u Centru i oko njega ...

Jučer sam se sjetio plave

predstavaPOZIV NA KAZALIŠNU PREDSTAVU „JUČER SAM SE SJETIO PLAVE"
U subotu, 07. novembra u 18:00 sati u dvorani Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo", Klosterska, gostuje Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život" iz Zagreba sa predstavom „Jučer sam se sjetio plave".
Gostovanje se realizuje u okviru kulturne manifestacije „Ljeto u Tuzli", a zahvaljujući razumijevanju i saradnji glumaca i djelatnika Kazališta, uprave i uposlenika Katoličkog školskog centra, te Udruženja građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos", a uz simboličnu finansijsku podršku grada Tuzla.
Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život" djeluje od 1946. godine, a ostvarilo je zapažene rezultate izvodeći svoje predstave širom Evrope i Svijeta.

 

Opširnije...

Natječaj za stipendije

ksc 

Zaklada „Pro sapientia et clementia“  (Za mudrost i plemenitost) Sarajevo.
Upravno vijeće Zaklade raspisuje natječaj za dodjelu stipendija u školskoj 2015./2016. godini.
Natječaj ostaje otvoren do 31. listopada 2015. godine. Prijave na natječaj donijeti osobno ili slati preporučenom poštom na adresu: Zaklada „Za mudrost i plemenitost - Pro sapientia et clementia“, Mehmed Paše Sokolovića 11, 71000 Sarajevo, s naznakom «Natječaj za stipendiju». Nepotpune i neblagovremene prijave neće se  razmatrati. Rezultati natječaja biti će objavljeni do kraja studenog 2015. godine, u svim KŠC-ima, njihovim web stranicama i na web stranici Katoličke tiskovne agencije.
Obrasci za prijavu se mogu preuzeti OVDJE.

Zaklada „Pro sapientia et clementia“  (Za mudrost i plemenitost) Sarajevo.
Upravno vijeće Zaklade raspisuje natječaj za dodjelu stipendija u školskoj 2015./2016. godini.Natječaj ostaje otvoren do 31. listopada 2015. godine.

 

 

 

 

 

 

Opširnije...

Natječaj

kscUpravno vijeće Zaklade „Za mudrost i plemenitost - Pro sapientia et clementia“ Sarajevo,

raspisuje natječaj za dodjelu stipendija u školskoj 2014./15.godini.

Obrasci za prijavu se mogu preuzeti ovdje.

 

 

 

 

19. BHOI natjecanje

ekipa

19.BHOI natjecanje u informatici je donijelo još jedan veliki rezultat za Azura Djonlagića: u izuzetno jakoj konkurenciji je osvojio 5. mjesto uz direktan plasman u BIH tim za informatičku olimpijadu.

Opširnije...

Dan materinskoga jezika

dani materinskog jezika 2014.

Dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. 

 

UNESCO je 1999. godine na 30. zasjedanju Glavne skupštine, na prijedlog Bangladeša, proglasio dan 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika. Važnost toga dana potvrđena je godine 2001. aklamacijom na 31. glavnoj skupštini. Tada je usvojena Deklaracija o kulturnoj različitosti, gdje u 5. članu piše: "...svakoj se osobi mora omogućiti izražavanje i stvaranje djela na jeziku koji izabere, posebice na materinskome jeziku...„
Imajući to u vidu, priredili smo 20. veljače u amfiteatru našega Centra jedan kratki vremeplov kroz bogatu tradiciju hrvatskoga jezika na bosanskohercegovačkom prostoru. Uz prigodan program koji je pratio književno stvaralaštvo franjevaca, suputnika bosanske povijesti, mogla se pogledati i izložba glagoljičnih i bosaničnih slova te Valunska ploča, najstariji nadgrobni spomenik pisan glagoljicom, prvim hrvatskim pismom.